Despre Noi

DESPRE NOI

Cine este La Petite?

La Petite este laboratorul de cofetărie artizanală care îmbină cofetăria tradiţională cu cea modernă şi o reinterpretează pentru a oferi tuturor iubitorilor de dulce cele mai neaşteptate combinații de arome şi gusturi - o adevărată revelație a dulcelui. Mai mult decât atât, este un vis devenit realitate, o pasiune ridicată la rang de artă.

De ce Douce Revelation?

Odată descoperit gustul inegalabil al deserturilor realizate cu produse de calitate superioră, este foarte greu să îl uiţi. Este o revelaţie dulce, care pe noi ne-a cucerit şi ne-a schimbat percepţia asupra a ceea ce înseamnă deserturile bine făcute. Ar fi fost păcat să o păstrăm doar pentru noi, aşa că am pus toată pasiunea şi priceperea pentru a duce mai departe revelaţia noastră, astfel încât din ce în ce mai mulţi oameni să se bucure de ea.

Ce vă oferim?

Alături de cei mai buni experţi cofetari din România, am creat pentru toţi iubitorii de gusturi nemaîntâlnite, cele mai deosebite prăjituri si torturi: Blanche Fraise - blat Culliere uşor însiropat cu sirop de zmeurã, mousse de vanilie si de cãpşune , inserţie cremoasã de zmeurã. Cafe Cafe – un biscuit joconde cu mousse de cafea și nuci caramelizate . Latte Jaffa – blat vanilie pufos , mousse ciocolatã belgianã , inserţie de caise. Acestea sunt doar câteva din reţetele noastre unicat, ce te aşteptă nerăbdătoare să fie degustate.

Pe lângă produsele creaţie proprie, vă oferim o serie de produse de cofetãrie artizanală autentice şi savuroase, mult iubiţii macarons, dar şi prăjiturile clasice, cum ar fi amandina, salamul de biscuiţi.

Probabil că vă veţi întreba de ce Douce Révélation? Răspunsul este foarte simplu şi sincer.

Odată descoperit gustul inegalabil al deserturilor realizate cu produse de calitate superioră, este foarte greu să îl uiţi.

Este o revelaţie dulce, care pe noi ne-a cucerit şi ne-a schimbat percepţia asupra a ceea ce înseamnă deserturile bine făcute. Ar fi fost păcat să o păstrăm doar pentru noi, aşa că am pus toată pasiunea şi priceperea pentru a duce mai departe revelaţia noastră, astfel încât din ce în ce mai mulţi oameni să se bucure de ea.

De îndată ce ne veţi trece pragul veţi fi învăluiţi de o serie de arome irezistibile şi fascinante, iar ochii se vor bucura nu numai de dulciurile care abia aşteaptă să fie degustate, ci şi de un ambient cald, relaxant, potrivit unei ieşiri în tihnă, unui moment de relaxare, mic dejun sau cafea.

Calitatea materiei prime este crucială pentru obţinerea unui produs de calitate desăvârşită. Noi am ales să lucrăm numai cu ingrediente folosite de cei mai buni cofetari din lume, tocmai pentru a ne asigura că toate deserturile pe care vi le oferim au o calitate superioară. Folosim doar ciocolată veritabilã din Belgia , Italia si Franţa , unt 82% grăsime, frişcã naturalã de top 35% grasime. Nu facem niciun compromis la ingredientele pe care le punem în prăjiturile noastre, pentru că ne dorim să trăiţi alături de noi revelaţia dulcelui şi să rămâneţi cuceriţi, aşa cum noi am fost cuceriţi de gustul sublim al produselor rafinate care ies din mâna cofetarilor La Petite.

Cum a început povestea noastră?

Povestea noastră a început acasă.

Eram în concediu prenatal cu Andrei, cel de-al doilea copil al nostru, și din dorința de a-mi găsi o activitate care să mă relaxeze în rarele mele momente libere după ce adormeau copiii am început să fac prăjituri. Poate părea ciudat, însă pentru mine era cel mai relaxant moment al zilei, era liniște, puteam să îmi aud gândurile și să fac ceva fără să fiu întreruptă. De la cele mai simple la cele mai complicate rețete, am ajuns în scurt timp să fac prăjituri și torturi pentru prietenii apropiați, apoi pentru vecinii noștri din cartierul Cosmopolis. Vorba că din mâinile mele ies niște dulciuri nemaipomenite a mers repede și, în scurt timp, bucătăria noastră de acasă s-a transformat într-un mic laborator plin de ustensile de cofetărie, în care se lucra deja la normă întreagă cu chiote de fericire și uneori plânsete sau țipete de copii. Deja devenise preocuparea întregii familii, nu doar o simplă pasiune.

După câteva luni am decis să duc lucrurile la următorul nivel și m-am înscris la un curs pentru a obține calificarea de cofetar. Nu m-am oprit aici și am continuat să învăț mai mult pentru că voiam să îmi perfecționez tehnicile, rețetele și să aflu altele noi. Norocul a făcut să mi se ivească oportunitatea să învăț de la cei mai buni maeștri cofetari din România și am aflat astfel ce înseamnă și cum se fac deserturile de calitate: de la preparatele clasice, nu foarte dulci, cu ingrediente de calitate, diferite arome și combinații inedite până la prăjiturile de odinioară din istoria cofetăriei românești și înghețată artizanală.

Pentru mine toată această experiență a fost o adevărată revelație și ne-a îndemnat să deschidem un laborator artizanal în Cosmopolis pentru a putea împărtăși și altor persoane descoperirea noastră. Ne-am dorit și am crezut în visul nostru de a pune pe picioare o afacere de familie prin care să facem ceea ce ne place și să promovăm lucrurile în care credem. Ca orice vis, a fost nevoie de multă muncă să-l îndeplinim. Nopți nedormite, multă alergătură și sacrificii de toate părțile. Probabil cel mai greu a fost să ne împărțim timpul între copii și toată munca necesară pentru a pune pe picioare un laborator de cofetărie care, oricât de idilic ar părea, necesită foarte multă muncă. Ne-a ajutat experiența pe care am dobândit-o în industria alimentară (fiind implicați în prelucrarea cărnii încă din 1993), însă am avut foarte mult de învățat pe cont propriu deoarece cofetăria artizanală este un domeniu diferit.

Iată-ne acum, la un an de când activitatea noastră a început, pornind la drum cu o nouă provocare, și anume, primul magazin online de prăjituri și torturi Premium. Acest pas a venit firesc, ca urmare a feedback-ului foarte bun primit de la clienții noștri și de la cererea foarte mare pentru deserturi din partea clienților noștri din București. Deoarece laboratorul este în Cosmopolis a fost cea mai bună și ușoară opțiune pentru a oferi produsele noastre tuturor celor care își doresc dulciuri rafinate și deosebite.

Te aștept cu mare drag să ne calci pragul virtual și să te convingi de gustul incomparabil al prăjiturilor noastre si sã duci mai departe alături de noi revelația dulcelui.

Diana Bria, fondator, cofetar & împătimită a deserturilor artizanale.

Echipa noastră

În momentul de față echipa noastră este alcătuită din – cofetari care coordoneazã producția si creeazã deserturile cofetariei La Petite .

Pe scurt, o echipã frumoasã pasionatã de cofetărie, care caută constant să descopere cele mai surprinzătoare combinații de arome și texturi pentru a oferi cele mai neașteptate deserturi.

Ingrediente*

Cremsnit

Ne dorim să facem deserturi sănătoase, de aceea folosim doar ingrediente de la furnizori de top: fructe naturale, frișcă naturală 35,1% grãsime, lapte 3.5% grãsime, ciocolată de cea mai bună calitate, faină, unt 82%. Unul dintre motivele principale pentru care ne-am luat acest angajament sunt copiii noștri. Vrem să  oferim produse cât mai sănătoase, farã conservanți sau arome artificiale, fãrã coloranti artificiali , de aceea o parte din rețete sunt adaptate special pentru cei mici. Avem prăjituri fără zahăr și sau cu un conținut scăzut de zahăr.

Designul deosebit al torturilor din pastă de zahăr este realizat cu multă migală și dedicare de artistul nostru din mâna căruia ies cele mai deosebite torturi.

*Toate ingredientele noastre sunt pasteurizate.  Toate produsele pot conține urme ale urmãtorilor alergeni : Nuci , migdale , fistic , alune , caju , derivate din ouã , lapte și derivate din lapte.